poniedziałek, 17 marca 2014

podsmażana kiełbaska z ziemniakami

Niby "męskie" jedzenie, ale od czasu do czasu i ja lubię takie zjeść. Bardzo proste, nawet prymitywne, zwyczajne, ale nie wymagające żadnych zdolności.
Składniki na 1 porcję:
3 duże ziemniaki
2 małe kiełbaski u mnie śląskie
1 mała cebula
łyżka oleju
przyprawy: vegeta (domowa vegeta), pieprz, sól, papryka słodka
Przygotowanie: ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy drobno posiekaną cebulkę, do zeszklonej wrzucamy pokrojoną kiełbasę i odcedzone ziemniaki, posypujemy vegetą, pieprzem i papryką słodką, mieszamy i podsmażamy. Podajemy z ulubionym sosem lub keczupem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly