Prosty sos pomidorowy, najlepszy do gołąbków.
Opcja ISkładniki:
400ml przecieru pomidorowego
przyprawy: vegeta, pieprz, koperek, odrobina cukru
opcjonalnie łyżka śmietany i mąki
Przygotowanie: do garnka wlewamy przecier pomidorowy, zagotowujemy, dodajemy przyprawy, oraz rozmieszaną w szklance śmietanę, mąkę z kilkoma łyżkami wody, dodajemy do gotującego się przecieru.
Opcja IIskładniki:
400ml wody
100g koncentratu pomidorowego
przyprawy: vegeta, pieprz, koperek, odrobina cukru
opcjonalnie łyżka śmietany i mąki
Przygotowanie: w rondlu zagotowujemy wodę, dodajemy koncentrat, mieszamy do rozprowadzenia koncentratu, dodajemy przyprawy, oraz rozmieszaną w szklance śmietanę, mąkę z kilkoma łyżkami wody, dodajemy do gotującego się sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz