poniedziałek, 3 marca 2014

banany w cieście naleśnikowym

Świetny pomysł na przekąskę, na imprezkę dla maluchów, proste w wykonaniu. Można podawać z sosami owocowymi, toffi lub czekoladowym.
Składniki:
1 szkl mąki
1 jajko
1/2 szkl mleka
1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
banany (ciasta wystarcza na przygotowanie 4 bananów)
Przygotowanie: do miski dodajemy jajko, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, miksujemy na jednolitą masę. Banany kroimy w plasterki o grubości 0,5cm. Plastry maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na oleju na patelni. Polecam (pomimo, że sama nie jadam ciepłych bananów)

3 komentarze:

  1. mniam uwielbiamy je z moim bobasem.. ostatnio z borówką taką z biedronki - nie chodzi mi o dodatek do mięs (dżem) z łowicza tylko naturalną kwaskowatą borówkę.. naprawdę bomba.. genialne..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z borówką nie robiłam, ale napewno spróbuję, dzięki za pomysł :) pozdrawiam

      Usuń
  2. Uwielbiam owoce w cieście, proponuję spróbować ze świeżym ananasem, pycha! Zapraszam do mnie http://chocofields.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly