niedziela, 8 września 2013

ślimaczki z ciasta francuskiego z salami i serem żółtym

Kolacja niebanalna, ale szybka? proponuję ślimaczki z gotowego ciasta francuskiego z salami i serem żółtym, chrupkie ciasto francuskie upieczone na złoto, salami i rozpuszczony ser, całość z dodatkiem sosu u nas majonez z keczupem. Przepraszam za jakość zdjęć, ale były robione po nocach :)
Składniki:
1 gotowe ciasto francuskie
6 dużych plastrów salami
6 plastrów sera żółtego
Przygotowanie: rozgrzewamy piekarnik (grzałka góra dół) w 220 stopni, ciasto przekrajamy w poprzek na pół, układamy na każdym z kawałków warstwę salami i warstwę sera, zwijamy w rulon, niezbyt mocno, ponieważ podczas pieczenia ciasto rośnie. kroimy w krążki o szerokości ok 1,5-2cm i układamy na blasze na papierze do pieczenia, wstawiamy do piekarnika na 10-12 min lub do momentu zrumienienia. Podajemy ciepłe z sosem.

2 komentarze:

Printfriendly