niedziela, 22 września 2013

placki ziemniaczane z kukurydzą i serem

Placki ziemniaczane można przygotować na kilkanaście sposobów... oto jeden z nich. Placki z dodatkiem kukurydzy konserwowej i sera żółtego, co znacząco zmienia smak klasycznych placków. Polecam wypróbowanie tego przepisu!

Składniki:
1kg obranych ziemniaków
1 duża cebula
4 łyżki mąki
2 jajka
kukurydza konserwowa
ser żółty
vegeta (przepis na domową vegetę), pieprz
Przygotowanie: ziemniaki trzemy na tarce do ziemniaków, cebulę kroimy na bardzo drobno, do miski z ziemniakami i cebulą, dodajemy jajka, mąkę, kukurydzę i ser (ilość zależy od upodobań, u mnie to było pół puszki kukurydzy i ok 150g sera), vegetę pieprz, mieszamy, jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy trochę mąki (wszystko zależy od rodzaju ziemniaków). Smażymy na oleju na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly