Kolejna propozycja na szybki obiad. Kotlety z kurczaka, ale mięso jest siekane z dodatkiem sera, majonezu... fajne do ziemniaków i surówki. Polecam również wersję z pieczarkami
Składniki na ok 8 kotletów:podwójna pierś z kurczaka
150g sera żółtego
1 jajko
2 czubate łyżki majonezu
2 czubate łyżki mąki
przyprawy :vegeta (przepis na domową vegetę), pieprz, odrobina papryki słodkiej
olej do smażenia
można dodać posiekaną cebulę, ale ja nie dodaję, ze względu, że na drugi dzień nie są takie dobre.
Przygotowanie: pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, dodajemy jajko, majonez, mąkę, przyprawy, starty lub pokrojony w drobną kostkę ser żółty, mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Po usmażeniu przekładamy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz