Tradycyjna zupa pomidorowa z makaronem.
Składniki:porcja rosołowa
1 marchewka
1 pietruszka
koncentrat pomidorowy
śmietana 12-18% lub 30%
mąka
przyprawy: vegeta (domowa vegeta), pieprz, papryka słodka, koperek
makaron
Przygotowanie: porcję rosołową myjemy, wkładamy do garnka, dodajemy marchewkę i pietruszkę, zalewamy wodą i gotujemy ok 1h i 20min. Po tym czasie wrzucamy makaron, gotujemy ok. 5-8min, dodajemy koncetrat pomidorowy, przyprawy. Łyżkę mąki i łyżkę śmietany mieszamy z odrobiną wody, zaprawiamy wrzącą zupę i podgotowujemy ok 2min. Smacznego!
*marchewkę i pietruszkę dodaję w całości, a po ugotowaniu zupy marchewkę ścieram na tarce i dodaję spowrotem do zupy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz