poniedziałek, 17 lutego 2014

pierś z kurczaka z brzoskwinią

Pomysł na zwykłego kotleta z piersi z kurczaka. Po położeniu brzoskwiń i posypaniu serem, mamy bardzo dobre inne danie. Identycznie możemy postąpić z ananasem. Zapraszam!
Składniki:
kotlety z kurczaka (pierś z kurczaka kroimy na kotlety, każdy kawałek rozbijamy lekko łuczkiem, posypujemy vegetą i pieprzem. Maczamy w rozmąconym jajku, i w bułce tartej, smażymy na oleju na złoto)
brzoskwinie z puszki (na 1 kotleta 1 połówka brzoskwini)
ser żółty starty
Przygotowanie: na usmażonego kotleta układamy pokrojoną w mniejsze kawałki, posypujemy serem żółtym i zapiekamy przez 10-15min w 180 stopniach. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly