niedziela, 23 lutego 2014

surówka z pora

Prosta surówka z pora, jabłka i marchewki 
Składniki:
1 duży por
1 duże jabłko
1 duża marchewka
1 czubata łyżka majonezu
1 czubata łyżka śmietany 12 lub 18%
 pieprz
Przygotowanie: pora myjemy, kroimy w plasterki, marchewkę obieramy i ścieramy na drobnej tarce, jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach, dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy pieprzem.

3 komentarze:

  1. Tylko jedna uwaga jeśli chodzi o Por !! trzeba go sparzyć !! wrzątkiem , bo magą wystąpić bule żołądkowe i nie tylko

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie można sparzyć, aj jakoś nigdy nie sprzałam i boli nie mieliśmy ;) ale uwaga cenna

      Usuń

Printfriendly