Prosta potrawka z piersi z kurczaka z marchewką. Do podania z makaronem, ryżem, kaszą lub ziemniakami.
Składniki:1 podwójna pierś z kurczaka
2 średniej wielkości marchewki
1 pietruszka
przyprawy: vegeta (domowa vegeta), pieprz, koperek,
2-3 łyżki maki
Przygotowanie: pierś z kurczaka kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na tarce. Do garnka wkładamy pierś z kurczaka, zalewamy wodą, tak aby była 2-3cm ponad mięso, zagotowujemy, zbieramy "szumowiny" wrzucamy marchewkę, pietruszkę (korzeń w całości), gotujemy na wolnym ogniu ok 40min. Po tym czasie doprawiamy pieprzem, vegetą, koperkiem, zagęszczamy mąką rozrabiamy w niewielkiej ilości wody. Podajemy z ryżem, makaronem, kaszą, ziemniakami lub pesso. Smacznego!
Bardzo dobre z ryżem. Szybkie do wykonania. Polecam:)
OdpowiedzUsuńdziękuję :) polecam inne przepisy. Pozdrawiam Wiola :)
Usuń