Roladki, nie dość, że ślicznie wyglądają to jeszcze dobrze smakują. Te są z pieczarkami i serem.
podwójna duża pierś z kurczaka
ser żółty lub kulka mozzarelli
150-200g pieczarek
1 mała cebula
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
przyprawy: vegeta (domowa vegeta), pieprz, papryka słodka
Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę, pieczarki myjemy, obieramy (użyłam samych główek, bez ogonków), kroimy w kostkę, na patelni na odrobinie oleju, podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, przyprawiamy vegetą, pieprzem i papryką słodką. Smażymy do momentu odparowania wody z pieczarek. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, dzielimy na 6 kotletów (można podzielić na 8 części, wtedy roladki będą malutkie), każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy vegetą i pieprzem. Układamy kawałek sera żółtego lub mozzarelli, łyżeczkę pieczarek, zwijamy ściśle. Maczamy w rozbełtanym jajku, następne w bułce tartej i mocno ściskamy, formując kształtne roladki. Smażymy na oleju na złoto z każdej strony, nie należy smażyć zbyt szybko. Usmażone odkładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć resztki tłuszczu. Smacznego!
Najlepsze roladki :)
OdpowiedzUsuńfakt, też je uwielbiamy :)
UsuńAż wstyd się przyznać, że jeszcze takich nie robiłam...wyglądają obłędnie. Zapraszam do dodania ich do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2014 :)
OdpowiedzUsuńto trzeba nadrobić i zrobić roladki :)
Usuńrobiłam i pyszne :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie zobaczyłam roladki i przepis;)....jadę po produkty i zrobię niespodziankę dla Dzieci na obiad:)...pozdrawiam
OdpowiedzUsuńRoladki wyszły bardzo dobre :)
OdpowiedzUsuńsuper :) pozdrawiam
UsuńSuper tego właśnie szukałam. Dzisiaj zrobie��
OdpowiedzUsuńCześć :) dzisiaj będą robione na obiad. Mam tylko pytanie- smażyć je trzeba na głębokim tłuszczu jak devolaye?
OdpowiedzUsuń