wtorek, 29 kwietnia 2014

pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym

Banalnie proste, szybkie, alternatywa dla zwykłej panierki. Polecam!
Składniki:
1 pierś z kurczaka
1 jajko
1/3 szkl mleka
1/2 szkl mąki pszennej
przyprawy: vegeta (domowa vegeta), pieprz, papryka słodka
olej do smażenia
Przygotowanie: pierś z kurczaka kroimy w podłużne niezbyt grube kawałki. W miseczce przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe, czyli: jajko, mleko, mąka, dokładanie mieszamy, przyprawiamy vegetą, pieprzem i papryką słodką. Przygotowaną pierś z kurczaka zanurzamy w przygotowanym cieście, smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Witam przepraszam,ze sie czepiam,ale widzę mały błąd w blogu...napisała Pani "koimy" a nie "kroimy" i "maczamy" a nie "moczymy..?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ale nie ma za co przepraszać, dziękuję za zwrócenie uwagi :) pozdrawiam

      Usuń
  2. Chodź czasem się troszkę czepiam to muszę powiedzieć,że blog jest świetny,a przepisy Przepyszne!!:)
    Szczerze to polecam wszystkie przepisy są pyszne,ale pierwszy raz robiłam pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym...Pychotka!!!:)
    POLECAM!!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a ja się nie obrażam za nic :) super, że kurczak przypadł do gustu :) i dziękuję za miłe słowo :)

      Usuń
  3. polecam z czosnkiem drobno posiekanym- pyszne!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na pewno taka kombinacja jest pyszna :) pozdrawiam

      Usuń

Printfriendly