Prosty obiad, lub jako dodatek do obiadu. Smaki mojego domu rodzinnego.
Składniki:1 kalafior
2 jajka
bułka tarta
sól
olej do smażenia
Przygotowanie: kalafior myjemy, dzielimy na różyczki, obgotowujemy w osolonej wodzie ok 10min, aż będzie pół miękki, odcedzamy, pozostawiamy na chwilę do wystygnięcia. W misce rozmącamy jajka, do drugiej miski wsypujemy bułkę tartą. Różyczki kalafiora maczamy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na oleju z każdej strony na złoto. Odkładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Smacznego.
bardzo ciekawe danie, sama się tym kiedyś zajadałam, jednak za dużo nie byłam w stanie zjeść, bo mnie mdliło :) ale nie zmienia to faktu, że pycha! :)
OdpowiedzUsuń~ Magda z www.kulinarnylans.blogspot.com
widzę, że to nie tylko moje smaki dzieciństwa :) pozdrawiam
UsuńUwielbiam kalafiora mniam:)
OdpowiedzUsuń