Prosta sałatka z wykorzystaniem pierożków tortellini. Polecam!
Składniki:1 opakowanie pierożków tortellini grzybowych lub mięsnych
papryka czerwona (świeża lub konserwowa)
1 puszka kukurydzy
ok. 5 ogórków konserwowych
świeży szczypior (lub mała cebula)
majonez, pieprz
Przygotowanie: pierożki gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i zostawiamy do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając, aby się nie skleiły. Paprykę i ogórek kroimy w kostkę, szczypiorek lub cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki sałatki mieszamy w misce, dodajemy majonez i pieprz. Przechowujemy w lodówce. Smacznego!
A ja właśnie mam jedno zapasowe opakowanie:)jeśli nie zrobię z nich czegoś innego,to wylądują w sałątce:)
OdpowiedzUsuńja tylko do sałatek używam :) polecam :)
OdpowiedzUsuńJuż dawno jej nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńczas nadrobić przy najbliższej okazji :)
UsuńBardzo lubię taką sałatkę, jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńto prawda jest pyszna :) pozdrawiam
UsuńPrzepyszna!! :)
OdpowiedzUsuńsuper, ze smakowała, pozdrawiam
Usuń