wtorek, 12 lutego 2013

szyszki

Słodki smak z dzieciństwa...


Składniki:
1 paczka ryżu preparowanego (200 g)
400g cukierków krówek miękkich i ciągnących 
1 łyżka mleka
100g margaryny
1 łyżka kakao 

Przygotowanie:
 W garnku rozpuszczamy margarynę, mleko, dodajemy kakao. Po zagotowaniu  wsypujemy ryż. W drugim garnku topimy cukierki pokrojone na mniejsze kawałki, wlewamy do masy, formujemy zmoczonymi w wodzie dłońmi małe szyszki, układamy na talerzu i pozostawiamy do zastygnięcia. 

2 komentarze:

  1. Czy te szyszki nie wychodzą twarde? Ja robiłam z troszkę innego przepisu i niestety były trochę twarde :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pierwszego dnia nie są twarde, a potem wiadomo z każdym dniem twardnieją troszkę

      Usuń

Printfriendly