piątek, 22 lutego 2013

szybka strucla makowa

Coś dla tych, którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. Szybka strucla makowa, z ciasta francuskiego z dodatkiem masy makowej z bakaliami. 

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego ok.300g
1 masa makowa z bakaliami ok.850g
1 żółtko

Przygotowanie: Ciasto rozkładamy i przecinamy tak jak na zdjęciu, następnie na środek wykładamy masę makową (jeżeli jest luźna dodajemy 1-2 łyżki bułki tartej), zawijamy na przemian raz pasek z jeden strony  raz z drugiej, końce zawijamy. Całość smarujemy żółtkiem, wkładamy do piekarnika na 30min w temp. 180 stopni.


2 komentarze:

  1. wypróbowany przepis:) rewelacja:)

    OdpowiedzUsuń
  2. super szybko sie robi. Pysznosci Polecam!!

    OdpowiedzUsuń