poniedziałek, 11 lutego 2013

kuleczki kokosowe

Szybkie, proste i smaczne kuleczki czekoladowo - kokosowe

Składniki:
250g margaryny
1/2 szkl cukru pudru
3 łyżki kakao
1 cukier waniliowy
100g wiórek kokosowych + wiórki do obtoczenia
1 duże opakowanie herbatników (8szt.)
1 łyżka rumu lub wódki

Przygotowanie:
Margarynę, cukier puder, cukier waniliowy ucieramy na gładką jednolitą masę. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i drobno pokruszone herbatniki, dalej ucieramy. Na sam koniec dodajemy kakao i alkohol. Przygotowaną masę odstawiamy do lodówki na 30min. Na talerz wysypujemy trochę wiórków kokosowych.  Z przygotowanej masy formujemy małe kuleczki, wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly