środa, 31 lipca 2013

cannelloni z mięsem mielonym

Pyszny pomysł na obiad dla wielbicieli połączenia makaronu i mięsa. Cannelloni to makaron w kształcie dużych rurek, z nadzieniem tym razem mięsno - pomidorowym zapiekane w beszamelu i posypane serem żółtym. 
Składniki:
1 opakowanie cannelloni (250g)
500g mięsa mielonego
1 duża cebula
1 papryka świeża
3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
przyprawy: vegeta, pieprz, papryka słodka, bazylia 
sos beszamelowy z przepisu TUTAJ
ser żółty do posypania
Przygotowanie: cebulę pokrojoną drobno podsmażamy na oleju, dodajemy mięso mielone i drobno posiekaną paprykę, podsmażamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy. Odstawiamy. Przygotowujemy sos beszamel z przepisu TUTAJ. Surowe rurki cannelloni nadziewamy przygotowanym mięsem. Układamy w naczyniu żaroodpornym jedna obok drugiej, zalewamy sosem beszamelowym, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 15 min w 180 stopniach. Po tym czasie, odkrywamy i posypujemy serem i zapiekamy przez 20 min bez przykrycia. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly