piątek, 26 lipca 2013

pasta rybna z makreli

Kiedyś taką pastę robiła mama, a teraz czas i na mnie, smaczny smak dzieciństwa. Pasta z makreli idealna do kanapek, wędzona makrela ogórek cebulka, wszystko z posmakiem pomidorów. Pycha!
Składniki:
1 wędzona makrela
4-5 ogórków korniszonów
1 mała cebula
1 czubata łyżka masła
1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego
sól i pieprz
Przygotowanie: z makreli wyjmujemy mięso, najlepiej palcami, żeby wyczuć ości, wrzucamy do miski, dodajemy drobno posiekane ogórki, cebulę, koncentrat pomidorowy i masło, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wszystko mieszamy, uciskając widelcem, aby rozdrobnić rybę. Podajemy z chlebem lub bułką. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly