czwartek, 28 listopada 2013

gulasz wieprzowy II

Pomysł na obiad. Zwykły, szybki gulasz z pieczarkami, cebulą i marchewką. Bardzo dobry z kaszą lub ziemniakami. 
Składniki:
700g wieprzowiny (może być łopatka, karkówka, szynka)
1 duża cebula
4-5 duże pieczarki
przyprawy: vegeta (domowa vegeta), sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, liść laurowy
mąka
olej
Przygotowanie: cebule, pieczarki, wieprzowinę kroimy drobno, wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju, podsmażamy, aż mięso zmieni kolor. Przekładamy do garnka, dodajemy pokrojoną w plastry marchewkę, zalewamy wodą, ok 2cm ponad mięso, dodajemy liść laurowy, gotujemy do miękkości mięsa, czyli o 1-1,2godziny, doprawiamy do smaku, i zagęszczamy odrobiną mąki rozmieszanej z wodą. Podajemy z kaszą, makaronem, ziemniakami. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly