niedziela, 14 kwietnia 2013

jajka zapiekane w kajzerce

Pyszny pomysł na kolację lub śniadanie... pomysł zaczerpnięty z programu tvn "pyszne 25" tyle, że zrobione po mojemu...
Składniki na 1 bułkę:
1 kajzerka
1 jajko
plasterek sera żółtego
plasterek wędliny lub boczku
szczypiorek
szczypta soli
keczup
Przygotowanie: nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, bułkę wydrążamy zostawiając wysokie brzegi, wbijamy 1 jajko, solimy, układamy plasterek boczku lub wędliny, troszkę pokrojonego drobno szczypiorku, na wierzch plasterek sera żółtego. Wkładamy do piekarnika na ok.15-20 min. Podajemy z keczupem...

2 komentarze:

  1. A dałoby się takie w mikrofalówce?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ojeju nie wiem :) nigdy nie próbowałam

      Usuń

Printfriendly