czwartek, 4 kwietnia 2013

domowy budyń

odkąd pierwszy raz zrobiłam domowy budyń od tej pory ciągle go robię :) niby budyń to budyń, ale z budyniem z torebki nie ma co porównywać. Może Wam zasmakuje i już tylko taki będziecie robić?
Składniki:
500ml mleka
1 żółtko
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 płaskie łyżki cukru
2,5 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
Przygotowanie: mleko wlewamy do rondla, odlewamy ok 100ml do naczynia w którym będziemy rozprowadzać składniki. Resztę zagotowujemy z dodatkiem cukru i cukru waniliowego, w naczyniu mieszamy mąkę i żółtko z odlanym mlekiem. Wlewamy do wrzącego mleku, czekamy aż ponownie się zagotuje ciągle mieszając. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly