środa, 2 lipca 2014

krokiety z pieczywa tostowego

Pomysł na obiad lub kolację. Wystarczy mieć pieczywo tostowe - chleb, oraz ulubione dodatki. Polecam!
Składniki:
kromki chleba tostowego
plasterki wędliny/szynki/salami
plaserki sera żółtego
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Przygotowanie: z kromki chleba odcinamy skórkę, następnie porządnie wałkujemy na płaski placek. Układamy plasterek szynki i sera, zwijamy w rulonik. Jajko rozmącamy, na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Każdy rulonik maczamy porządnie w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na odrobinie oleju, na złoto. Polecam najpierw smażyć stronę gdzie się łączą dwa końce chleba, wówczas nie będą się rozwijały. Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. dokładnie :) i nawet podobnie smakują, fajny wariant dla nie posiadających opiekacza :)

      Usuń
  2. Super pomysł! Na pewno zrobię coś takiego :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam, bo się szybko robi i zawsze cos nowego i innego :)

      Usuń
  3. Co też ludzie nie wymyślą:) i czas można zaoszczędzić na smażeniu naleśników:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł ale czy ten chleb czasem nie nasiąka tłuszczem- czy krokiety są chrupiące?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie nasiąka tłuszczem, a krokiety mają chrupiącą skórkę. Polecam wypróbować :)

      Usuń

Printfriendly