czwartek, 3 lipca 2014

fasolka szparagowa z bułką tartą

Najbardziej ulubione danie latem - fasolka szparagowa tylko i wyłącznie pod taka postacią. Mogłabym jeść na śniadanie, obiad i kolację. Przepis jest bardzo prosty.
Składniki:
żółta fasolka szparagowa (u mnie 0,5kg)
pół kostki masła (100g)
bułka tarta
sól
Przygotowanie: z fasolki odcinamy końce, myjemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości (ok.30min). Gotową odcedzamy, zostawiamy w garnku. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy bułkę tartą (ilości nie podaję, bo nie wiem ile to było) tyle ile masło wchłonie, chwilę podsmażamy. Przygotowaną bułkę wsypujemy do garnka z fasolką, mieszamy i gotowe. Smacznego!

1 komentarz:

Printfriendly