niedziela, 29 czerwca 2014

kurczak z warzywami makaronem ryżowym

Danie w 15min dla bardzo zapracowanych, z wykorzystaniem gotowych mrożonych warzyw "mieszanka chińska". U mnie w domu bardzo rzadko bywają mrożonki, ale "od wielkiego dzwonu" są. 
Składniki (2-3 porcje):
300g piersi z kurczaka
1/2 opakowania mrożonych warzyw - mieszanka chińska
makaron ryżowy (1/2 opakowania)
olej
sos sojowy, papryka słodka, sól, pieprz
Przygotowanie: makaron ryżowy gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, pierś z kurczaka kroimy w kostkę, wrzucamy na odrobinę oleju, polewamy sosem sojowym (ok 1-2 łyżki), smażymy, jak będzie gotowa dodajemy warzywa, mieszamy, przykrywamy i dusimy co jakiś czas mieszając ok 6-8 min (do miękkości warzyw), doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, dodajemy odsączony makaron, całość mieszamy i podajemy. Pyszne danie w 15min. 

2 komentarze:

  1. Fajne danie ja zawsze mam w zapasie mrożonki:) w sobotę robiłam podobne danie tylko,że z mięsem mielonym i mleczkiem kokosowym pyszne goście byli zadowoleni ze smaku:)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly