środa, 15 maja 2013

kotlety jajeczne

Pyszne, bezmięsne, aromatyczne kotlety z jajek gotowanych na twardo, pomysł na postny obiad, lecz nie tylko... Za podpowiedz dziękuję Marcie G. pozdrawiam :)
Składniki:
10 jajek ugotowanych na twardo
3 czubate łyżki startego sera żółtego
1 kajzerka
1 jajko surowe
2 czubate łyżki posiekanego szczypiorku
przyprawy: vegeta, sól, pieprz
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia
Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo, studzimy, tarkujemy na grubych oczkach, dodajemy ser żółty, szczypior, jajko surowe, bułkę - kajzerkę namaczamy w wodzie, gdy namięknie odciskamy wodę, a bułkę dodajemy do masy jajecznej, przyprawiamy i mieszamy do powstania zwartej, dającej się formować masy. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly