wtorek, 14 maja 2013

dewolaje, devolay

Dewolaje moja najprostsza wersja czyli kurczak, ser żółty i masło... Dzięki dodanemu masłu kurczak jest wilgotny, a smak podkreślony, uwielbiane przez większość mięsożerców.
Składniki:
pierś z kurczaka
ser żółty
masło
2 jajka
bułka tarta
przyprawy: vegeta, pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy jak na kotlety (ok. 0,5kg pierś dzieję na 6 części), każdą część rozbijamy tłuczkiem, trzeba uważać, żeby nie przedziurawić mięsa, oprószamy przyprawami, na każdy kawałek układamy kawałek sera żółtego i ok 0,5 łyżeczki masła. Kotlety zwijamy, w talerzu rozmącamy jajka, na drugi wysypujemy bułkę tartą. Każdy przygotowany dewolaj zamaczam w jajkach, potem bułce tartej i smażę na patelni z olejem do rumianego koloru. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly