Na szybko i na słodko. Dla tych co potrzebują poprawy humoru w ponury dzień.
Składniki na 2 pucharki:200ml śmietany 30-36%
4 biszkopty podłużne lub okrągłe
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
odrobina cukru pudru
kilka małych bezików
czekolada / krem czekoladowy
Przygotowanie: kawę zaparzamy w małej ilości wody, rozpuszczamy i uzupełniamy do 100ml (musi mieć temp pokojową nie może być ciepła), śmietanę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Biszkopty maczamy w kawie, układamy na dnie pucharka, następnie trochę bitej śmietany, trochę kremu czekoladowego, pokruszone bezy, znowu bita śmietana, krem i bezy. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia, lub zjadamy odrazu.
Mmm, dla mnie idealny na wszelkie smutki :)
OdpowiedzUsuńwygląda niesamowicie...uwielbiam bezy...uważam że idealnie pasują do gorzkawej kawy
OdpowiedzUsuń