niedziela, 24 sierpnia 2014

jak wyjąć kości z podudzi z kurczaka?

Aby zrobić faszerowane podudzia należy z nich wyjąć kości. Poniżej na zdjęciach przedstawiam jak to zrobić. 
Klikając na zdjęcie powiększymy je i będzie bardziej widoczne.

podudzie z kurczaka układamy na desce do krojenia.

przecinamy skórę i mięso wokół dolnej części podudzia, w miejscu wskazanym na zdjęciu

Odkrawamy mięso wokół górnej części kości

mięso powoli, kawałek po kawałku odsuwamy nożem w stronę dolnej części podudzia

kość możemy postawić pionowo wówczas łatwiej odkrawać mięso

oddzielamy mięso aż do miejsca przecięcia dolnej części podudzia

ściągamy ręką całe oddzielone mięso z kości

wywracamy na drugą stronę i w taki sposób mamy podudzie bez kości gotowe do faszerowania

3 komentarze:

  1. Świetny post! ;))

    Pozdrawiam

    _______________

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajnie pokazane :) http://gotoweprzepisy.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly