Aby zrobić faszerowane podudzia należy z nich wyjąć kości. Poniżej na zdjęciach przedstawiam jak to zrobić.
Klikając na zdjęcie powiększymy je i będzie bardziej widoczne.
podudzie z kurczaka układamy na desce do krojenia.
przecinamy skórę i mięso wokół dolnej części podudzia, w miejscu wskazanym na zdjęciu
Odkrawamy mięso wokół górnej części kości
mięso powoli, kawałek po kawałku odsuwamy nożem w stronę dolnej części podudzia
kość możemy postawić pionowo wówczas łatwiej odkrawać mięso
oddzielamy mięso aż do miejsca przecięcia dolnej części podudzia
ściągamy ręką całe oddzielone mięso z kości
wywracamy na drugą stronę i w taki sposób mamy podudzie bez kości gotowe do faszerowania
Świetny post! ;))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
_______________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Bardzo fajnie pokazane :) http://gotoweprzepisy.blogspot.co.uk/
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń