niedziela, 23 czerwca 2013

kieszonki schabowe z pieczarkami

Alternatywa dla zwykłego kotleta schabowego. Kieszonki schabowe nadziewane podsmażonymi pieczarkami z cebulą... 
Składniki:
5 plastrów surowego schabu
150g pieczarek
1 mała cebula
bułka tarta
1 jajko
przyprawy: vegeta, pieprz,
olej do smażenia
Przygotowanie: schab zbijamy tłuczkiem jak na kotlety, uważając, żeby nie przerwać mięsa, bo nadzienie będzie wypadało. Przyprawiamy vegetą i pieprzem. Na patelni na niewielkiej ilości oleju smażymy cebulkę i pieczarki drobno pokrojone, przyprawiamy. Jak woda z pieczarek odparuje, znaczy, że są gotowe. Łyżką nakładamy na pieczarki na schab, składamy na pół. W misce rozmącamy jajko, na talerz wysypujemy bułkę tartą. Gotowe kieszonki maczamy w jajku, obtaczamy w bułce (ostrożnie, uważając, żeby pieczarki nie wypadły). Smażymy na patelni z olejem, na rumiano z każdej strony. Podajemy z ziemniakami. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly