Pyszne, proste, szybkie muffiny z kawałkami czekolady.
Składniki na 12 sztuk:suche:
2 szkl mąki
2/3 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
mokre:
2 jajka
1 szkl mleka
1/3 szkl oleju
łyżeczka esencji waniliowej (w zamian może był łyżka cukru waniliowego)
Przygotowanie: w jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej składniki mokre. Następnie do suchych wlewamy mokre i łyżką mieszamy do połączenia składników. Dodajemy 1 posiekaną czekoladę mleczną lub gorzką. Masę wlewamy do foremek do muffinek, do wysokości 2/3, nie nalewamy pełnych foremek, bo nasze babeczki sporo urosną. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni z termoobiegiem na 20-25min - najlepiej sprawdzić patyczkiem czy już są upieczone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz