piątek, 14 listopada 2014

zupa szpinakowa z jajkiem

Pyszna zupa ze szpinakiem ziemniakami (można dodać ryż) i jajkami.
Składniki:
porcja rosołowa
1 marchewka
3-4 duże ziemniaki
szpinak (u mnie mrożony rozdrobniony 3 kawałki)
jajka ugotowane na twardo
2-3 łyżki śmietany 12-18%
łyżka mąki pszennej
przyprawy: vegeta (domowa vegeta), pieprz
Przygotowanie: porcję rosołową wkładamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy marchewkę i gotujemy ok 1 godziny. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy, gotujemy ok 5 min, po tym czasie dodajemy szpinak (nie musimy wcześniej rozmrażać), gotujemy kolejne 5min. Rozrabiamy śmietanę z mąką i odrobiną zimnej wody, wlewamy do zupy, doprawiamy vegetą i pieprzem. Zagotowujemy. Podajemy z jajkiem.

2 komentarze:

  1. http://przepisyconaobiad.bloog.pl/id,342521376,title,grochowka,index.html Hej, znalazlam wiele Twoich przepisów na innym blogu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję za czujność i linka, już wiem o tym blogu i w sprawie działam, zgłosiłam do serwisu, i poszukuję właściciela złodzieja. Pozdrawiam

      Usuń

Printfriendly