niedziela, 15 września 2013

kruche babeczki z bitą śmietaną i galaretką

Kruche babeczki z nadzieniem. Wersja jedna z wielu, kolorowa galaretka, bita śmietana, rodzynki i tarta czekolada biała i deserowa.
babeczki wykonujemy z TEGO PRZEPISU
składniki na nadzienie:
600ml śmietany 30-36%
odrobina cukru pudru
rodzynki
kilka kostek czekolady białej i deserowej
Przygotowanie: galaretkę pomarańczową i truskawkową (mogą być również innych smaków) przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, chłodzimy i zostawiamy w lodówce do stężenia, następnie kroimy w mniejsze kawałeczki. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder, wykładamy po 1 łyżce na każdą foremkę, układamy po 1 rodzynce, można dodać również po 1 orzechy włoskim, po kawałku galaretek, posypujemy czekoladą. Gotowe babeczki trzymamy w lodówce lub chłodnym miejscu, po kilku godzinach foremki babeczek znacznie zmiękną. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly