Krokiety z chleba tostowego już były, w wersji z szynką i serem, tym razem pomysł na krokiety z parówką. Doskonałe na śniadanie, kolację, a nawet inny obiad. Polecam!
Składniki:chleb tostowy
ser żółty w plasterkach
parówki
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
keczup lub inny ulubiony sos
Przygotowanie: z kromki chleba odcinamy skórkę, następnie porządnie wałkujemy na płaski placek. Układamy plasterek sera i kawałek parówki, zwijamy w rulonik. Jajko rozmącamy, na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Każdy rulonik maczamy porządnie w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na odrobinie oleju, na złoto. Polecam najpierw smażyć stronę gdzie się łączą dwa końce chleba, wówczas nie będą się rozwijały. Smacznego!
wygląda bardzo ciekawie, na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńpolecam, szybko się robi, a zawsze coś innego :)
Usuńmmm.... wygląda wybornie! aż cieknie ślinka od samego patrzenia!
OdpowiedzUsuńdziękuję :) polecam zrobić :)
UsuńŚwietne studenckie danie :) Wieki takich nie jadłam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy :)
studenckie dania też pyszne :) również pozdrawiam :)
UsuńPycha! Już wiem co dziś na obiad będę mieć ;)
OdpowiedzUsuńZabieram się za ich robienie bo w lodowce pustki a kawałek sera i parówki zawsze mam ;)
można z szynką też zrobić :) pozdrawiam
UsuńŚwietny pomysł na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńŁukasz http://kuchniaalukasza.blogspot.com/
Hej a czy ten chleb tostowy sie nie rozkruszy podczas wałkowania??
OdpowiedzUsuńnie rozkruszy :)
UsuńZrobiłam zarówno w wersji z parówką jak i z szynką i według mnie parówka wypadła dużo lepiej.Polecam serdecznie, bardzo smaczne, szybkie danie )
OdpowiedzUsuń