środa, 10 września 2014

krokiety z chleba tostowego z parówką

Krokiety z chleba tostowego już były, w wersji z szynką i serem, tym razem pomysł na krokiety z parówką. Doskonałe na śniadanie, kolację, a nawet inny obiad. Polecam!
Składniki:
chleb tostowy
ser żółty w plasterkach
parówki
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
keczup lub inny ulubiony sos
Przygotowanie: z kromki chleba odcinamy skórkę, następnie porządnie wałkujemy na płaski placek. Układamy plasterek  sera i kawałek parówki, zwijamy w rulonik. Jajko rozmącamy, na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Każdy rulonik maczamy porządnie w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na odrobinie oleju, na złoto. Polecam najpierw smażyć stronę gdzie się łączą dwa końce chleba, wówczas nie będą się rozwijały. Smacznego!

12 komentarzy:

  1. wygląda bardzo ciekawie, na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam, szybko się robi, a zawsze coś innego :)

      Usuń
  2. mmm.... wygląda wybornie! aż cieknie ślinka od samego patrzenia!

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne studenckie danie :) Wieki takich nie jadłam.
    Pozdrawiamy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. studenckie dania też pyszne :) również pozdrawiam :)

      Usuń
  4. Pycha! Już wiem co dziś na obiad będę mieć ;)
    Zabieram się za ich robienie bo w lodowce pustki a kawałek sera i parówki zawsze mam ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł na śniadanie :)
    Łukasz http://kuchniaalukasza.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Hej a czy ten chleb tostowy sie nie rozkruszy podczas wałkowania??

    OdpowiedzUsuń
  7. Zrobiłam zarówno w wersji z parówką jak i z szynką i według mnie parówka wypadła dużo lepiej.Polecam serdecznie, bardzo smaczne, szybkie danie )

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly