sobota, 9 listopada 2013

naleśniki z parówką

Proste, smaczne, szybkie naleśniki z parówką, serem żółtym i szczypiorkiem, podawane z keczupem. Polecam jako obiad lub kolację. Przepis w sumie to nie przepis :)!
Składniki:
naleśniki
parówki z szynki (sztuk tyle ile naleśników)
ser żółty (2 plasterki na 1 naleśnik)
szczypiorek

Przygotowanie naleśników
Składniki:
2 jajka
ok 200ml mleka
mąka
szczypta soli
Przygotowanie: jajka, mleko i sól roztrzepujemy na jednolitą masę i dodajemy mąki. Mąki ma być tyle, aby  po zamoczeniu łyżki, została na niej warstwa ciasta... zawsze w ten sposób sprawdzam czy mam wystarczająco mąki, jak za dużo dodajemy trochę mleka lub wody, a za rzadkie to więcej mąki. Smażymy cienkie naleśniki na patelni.

Przygotowanie dania:
Na naleśnika układamy 2 plasterki żółtego sera, 1 parówkę, troszkę koperku, zwijamy ciasno. Przygotowane naleśniki wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 15-20 w 180 stopniach, lub na niewielkiej ilości oleju smażymy na patelni (moje są smażone). Podajemy ciepłe z keczupem lub innym sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly